Recenzia školských aktoviek Oxybag pre prváčikov v novej kolekcii 2021

Výrobe ergonomických školských tašiek Oxybag sa venuje výrobca už niekoľko rokov, počúva zákazníkom a postupne vylepšuje dizajn, ergonomický systém aj bezpečnostné prvky. Nová kolekcia 2021 príjemne ladí oku a má úžasné motívy pre dievčatá i chlapcov. Dávame tohtoročnému dizajnu palec hore. Článok sme pojali ako Oxybag recenziu troch modelov pre 1. stupeň ZŠ - Premium Light, Premium Cool a Style Mini (2. batoh).

 
Prečo vybrať značku Oxybag?
 
  • Česká značka (výroba Čína, kartónový tovar, bloky a obaly sa vyrábajú v Česku, Tritan fľaše v EU),
  • vlastné designové centrum,
  • licencované postavičky a motívy z animovaných filmov Walt Disney, Universal Studios, Marvel alebo Hasbro,
  • certifikácie modelov Premium a Oxy mini v ITC Zlín,
  • percento reklamácií u Detskyeshop s.r.o. v roku 2019: 3,83 %.


Čo doporučujeme pri výbere zohľadniť?
 
  • Minuloročná novinka Premium Light - zostáva bohužiaľ nestabilita prázdnej aktovky. Pri otvorenej klope prepadáva, ale pri poriadnom zaťažení je už stabilná.
  • Premium Light i Premium majú ramenné popruhy tvrdšie, širšie, viac polstrované a našité bližšie k sebe, nemusia preto sedieť deťom s úzkými ramienkami.
TIPY!
  • Ako darček tento rok opäť dostanete k novým modelom tašiek do školy praktický ľahký plastový box na zošity A4.
  • Inovované peračníky pre prváčikov lepšie držia tvar, majú nový tvrdší korpus, vnútri nájdete gumu, pravítko 15 cm i malé orezávatko, rozvrh hodín a malú násobilku.
  • NOVINKY:
    • nové fľaše na pitie pre menšie deti TRITAN 500 ml v designu tašiek - BPA free, do 90 st. C.
 

Základné porovnanie modelov Premium Light a Premium


Premium Light je ľahší a kompaktnejší než Premium, odporúčame ho menším až stredne vysokým deťom. Model Premium je vhodný pre stredne vysoké až vyššie deti. Premium má oddelené vrecko na desiatový box, Light má predné hlboké vrecko ako súčasť hlavnej komory. Vnútorné usporiadanie oboch typov je rovnaké. Tieto modely neodporúčame deťom s úzkymi ramienkami.


Nové motívy modelu Premium pre prváčikov

Výška: 39 cm (merané i s klopou), šírka: 31 cm, hĺbka: 18 cm, hmotnosť: 1100 g, objem: 28 l



Strih Premium Cool sa predáva už niekoľko rokov a prváčikom pekne sedí. Ergonomické prevednie chrbta je vydarené rovnako ako u Premium Light. Má tiež rovnaké rozmery, vnútorné usporiadanie i polohu ramenných popruhov a doťahovacích pásikov. Preto aj tu platí dať si pozor na postavu Vášho dieťaťa, drobným deťom sedieť nemusí. Samotný strih je do tvaru písmena A - je preto objemnejší. Samotná chrbtová časť meria tiež 33 cm, má však nižšie dno a naopak vyššiu klopu. Výškovo nastaviteľný hrudný pás je na koľajničke. Pásik drží veľmi dobre, nevychádza z dráhy. Výhodou je určite desiatový box oddelený od hlavnej komory, ktorý má vo vnútri termoizolačnú vrstvu. Bočné vrecká sú lepšie prístupné a objemnejšie než u lightky, zips je po celej dĺžke vrecka. Opäť má jedno veľké látkové ucho. Niektoré motívy majú aj prívesok. Modely ponúkame samostatne alebo v cenovo výhodných 3-dielnych a novo aj 5 alebo v 8-dielnych setoch.

Tento rok sa nám najviac páčia nové motívy Oxy Bunny s plyšovým zajačikom a dúhový lesklý motív Ocean Rainbow pre dievčatá. Veľmi podarené sú aj motívy s koňmi . Z chlapčenských vyberáme Air Force so stíhačkou či Tyrannosaura. Z licenčných motívov môžeme ponúknuť tohtoročné inovácie Ako vycvičiť draka a Santoro, z vlaňajších noviniek Mimoni, Minnie alebo Frozen.



Nové motívy modelu Premium Light pre prváčikov

Výška: 38 cm (merané i s klopou), šírka: 31 cm, hĺbka: 18 cm, hmotnosť: 900 g, objem: 27 l



Minuloročná novinka Premium Light je ľahká a vhodná pre deti od 121 cm. Má totiž našité ramenné popruhy nižšie od hornej klopy a vďaka doťahovacím pásikom sa model dobre nastavuje aj menším deťom. Chrbtová časť meria 33 cm. Dve bočné vrecká na zips zväčšia objem vďaka suchému zipsu v spodnej časti. Zmestí sa na tesno aj široká fľaša na pitie s objemom do 500 ml. Prístup do bočného vrecka je sťažený umiestnením zipsu uprostred vrecka. Súčasťou je aj nastaviteľný hrudný pás na pracku. Priestorné vrecko na desiatu alebo peračník je našité priamo na hlavnej komore. Vnútri je u chrbta rozraďovač s dvoma vreckami a gumou. Má jedno veľké látkové ucho na prenášanie i zavesenie na lavicu. Niektoré modely majú prívesok ladiaci dizajnovo s konkrétnym modelom.

Ergonomicky je chrbát veľmi dobre vyhotovený a kvalitné polstrovanie zaručí pohodlné nosenie na chrbte. Prosíme, počítajte s širšími ramennými poruhmi našitými bližšie k sebe, ako uvádzame vyššie. Oproti vlaňajšku má tento model širší výber motívov, tento rok bude určite najviac dopytovaný model Playworld (v štýle Minecraft) pre chlapcov a Unicorn iconic (s dúhovým lesklým obrázkom a jednorožcom) pre dievčatá. Z licencií môžeme ponúknuť nový motív Spirit s premiérou filmu 13.5. a Ľadové kráľovstvo. V rovnakom dizajne u nás nájdete aj školské potreby, ako fľašu na pitie, dosky, desiatový box, kufrík do výtvarnej, prípadne i peňaženku a zásteru. Aktovky ponúkame samostatne alebo v 3-dielnych setoch s peračníkom a vreckom na cvičky, prípadne novo v 5 alebo v 8-dielnych setoch.

Nové motívy modelu Style mini pre 3.- 4. triedu

Výška: 42 cm, šírka: 30 cm, hĺbka: 21 cm, hmotnosť: 1050 g

Model školského batoha Style mini u detí rýchlo zdomácnil. Výrobca ho označuje ako "benjamínka" medzi ostatnými :-) V našej predajni na seba vždy strhne pozornosť. Určite oceníte jeho premyslený vonkajší dizajn a sympatický tvar. Výrobca síce uvádza, že je určený pre deti od 128 cm, ale na základe našich skúseností na predajni ho skôr odporúčame deťom až od výšky nad 130 cm alebo od 4. triedy.

Jedná sa o dvojkomorový typ s pevným dnom a veľkým objemom, ktorému nechýbajú ani zvláštne vrecká na notebook a na tablet. Sám stojí, aj keď je prázdny. Ako bonus má vpredu menšie vrecko s organizérom na rôzne školské drobnosti. Na chrbte pekne sedí vďaka dobre spracovanej ergonómii. Ramenné popruhy sú tvarované, nižšie našité, majú doťahovacie pásky aj hrudný pás s koľajničkou. Má veľké polstrované ucho na prenášanie a menšie na zavesenie. Má aj jednoduchý bedrový popruh bez polstrovania, na pevno našitý. Otvorené bočné vrecko slúži na fľašu, z druhej strany je okrem priestoru napr. na skladací dáždnik aj malé vrecko na zips - ukryje telefón či kľúče. Len je potrebné dať pozor na vyváženie oboch vreciek, aby sa deti nenakláňali viac na jednu stranu. Niektoré motívy majú vpredu dva pásiky na suchý zips na zavesenie mikiny či menšieho skateboardu. V rovnakom motíve môžete mať opäť kufrík do výtvarnej, dosky na zošity, peračníky a vrecká na cvičky.



Späť na výpis noviniek
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

30.10.

Detské obliečky - čo je dobré vedieť

Vedeli ste, že mikroplyš môže byť aj bavlnený? Nové materiály a ich prehľad.

MenuX

InformaceX