Recenzia školských tašiek - reklamácie 2020

Po roku sme opäť spravili hodnotenie školských batohov a aktoviek z pohľadu reklamácií, ktoré nám najlepšie zobrazujú kvalitu ušitia a použitých materiálov, nereflektuje ďalšie aspekty ako ergonómiu chrbtového systému, praktičnosť, design apod. Samozrejme stále máme na pamäti, že sa u nás reklamujú školské tašky v lehote 2 rokov od zakúpenia a prelínajú sa preto výrobné rady z rôzných rokov. Obrázok o relatívnej kvalite výrobkov nám však hodnotenie jasne dáva.

Stále udržujeme ponuku značiek, u ktorých sme presvedčený, že ponúkajú aspoň priemernú kvalitu tak, aby mamičky mali čo najmenej starostí so školskými potrebami a mohli sa venovať dôležitejším rodinným činnostiam. 

 

Štatistika reklamácií školských batohov 2020, 2019 a 2018

Hodnotili sme 19 značiek v našej ponuke a opäť zverejňujeme čísla značiek s predajom viac než 300 ks ako v minulom roku. Reklamované kusy daného brandu sú vzaté k celkovému počtu predaných kusov daného brandu. Vývoj v čase nám ukázal zlepšujúcu sa tendenciu. Výrobci dodržali sľuby a jak použité materiály, tak kvalita ušitia šli nahor.

V roku 2020 sa podiel reklamovaných kusov zo všetkých značiek znížil na 1,43 % a je lepší než v rokoch 2018 (2,01 %) i 2019 (2,14 %). V minulom roku sme u 5 značiek zaznamenali reklamácie pod 1% (Ars Una, Bagmaster, Belmil, Stil a Topgal), v roku 2019 to bylo len u dvoch značiek.

 

Kto si polepšil najviac?

Najviac si polepšil český Stil, ktorý sa v roku 2019 zhoršil, a teraz dosiahli i menšieho percenta reklamácií ako v roku 2018. Na druhom míeste je nemecký Herlitz, u ktorého sa klesajíca tendencia objavuje od meraného roku 2018. V tesnom závese sa na treťom mieste  objavil český Oxybag, ktorý je stále populárnejší jak v Čechách, tak na Slovensku i v Maďarsku. I cez stúpajúce počty predaných kusov, sa počty reklamácií zlepšili v porovnaní s rokom 2019, kedy sa zshoršil, a výsledky sú zároveň lepšie než v roku 2018.

 

Kdo si pohoršil?

Srbský Spirit sa, hohužiaľ, výrazne pohoršil a nižšia cena aktoviek odpovedá horšej kvalite, a to i napriem tomu, že v roku 2019 sa zlepšil. Zhoršila sa i mierne značka Hama, a to jak u školských aktoviek pre prváčikov, tak u značky Coocazoo. Maličko sa opäť pohoršila Ars Una, ale celková hodnota reklamácií je stále pod 1%.

 

Ktoré závady sa často reklamovali?

  • rozpárané švy u ramenných popruhov,
  • ulomené zavieranie klopy tašiek,
  • utrhnuté, zlomené alebo rozpárané pútko na prenášanie,
  • problémy so zipami,
  • krivé našitie.
 

Kto vybavuje reklamácie najrýchlejšie?

Najrýchlejšie vybavuje reklamácie stále Karton P+P so značkou Oxybag, ostatní výrobcovia sa držia obvykle zákonnej lehoty 30 dní.






Späť na výpis článkov
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

17.06.

Správny úchop ceruzky

Aby sa písanie stalo od prvých chvíľ radosťou a nie frustráciou pre dieťa aj rodičov, je dôležité, aby sa rozvíjalo správne od samého začiatku. Správny úchop je dôležitý.

21.03.

Skúsili sme: 3 postupy zdobenia veľkonočných vajíčok s deťmi

Veľká noc sa blíži! Chystáte sa tento rok zdobiť vajíčka s deťmi? Ukážeme vám 3 techniky, ktoré možno ešte nepoznáte.

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

MenuX

InformaceX