Voltík

Voltík je výhradne česká značka, ktorá už 27 rokov vymýšľa a vyrába elektronické vzdelávacie hračky, experimentálne stavebnice a netradičné hry pre radosť aj poučenie. Pre deti je zaujímavé hľadať súvislosti a prichádzať veciam na kĺb. Všetky výrobky sa dajú využiť aj ako učebné pomôcky doma aj v škole.
Elektronické testovacie tabuľky sú určené na osvojovanie a testovanie predškolských a školských znalostí hravou formou. Správnu odpoveď na otázku signalizuje rozsvietené zelené svetielko elektronického obvodu. Každá z hier je tvorená krabičkou, ktorá obsahuje panel s elektronikou a púzdrom na batérie a sadu výmenných listov formátu A5 s natlačenými úlohami a niekoľkými možnosťami odpovedí. Dieťa si zvolí otázku a hľadá na paneli k nej správnu odpoveď. Jej správnosť si overí tak, že sa dotkne jedným testovacím kolíkom kontaktnej plôšky pri otázke a druhým kolíkom plôšky pri odpovedi. Pri správnosti odpovede sa rozsvieti zelená kontrolka. V opačnom prípade potom zostane svetlo zhasnuté. Testovacie tabuľky sú napájané dvoma ceruzkovými batériami.

voltik_skolicka_krtekvoltik_skolicka
 

Hry pre predškolákov 4 až 6 rokov

Skrývajú sa pod obchodným názvom Voltík Školička (Krtkova školička je tohtoročnou novinkou).
Sady obsahujú 16 kariet so zhruba 176 obrázkami, medzi ktorými deti hľadajú súvislosti. Každá karta je zameraná na určitú oblasť detského sveta. Pracovné listy sú spracované jasne a prehľadne s peknými detskými ilustráciami. Hra vyžaduje sústredenie a postreh, pomáha rozširovať vedomosti, nabáda deti všímať si vzťahy medzi predmetmi, porovnávať ich podľa určitých vlastností a priraďovať zodpovedajúce predmety k sebe. Deti nemusia vedieť čítať, zadanie je jasné aj bez textu.


voltik_elektronicka_nasobilkavoltik_scitani_odcitani

Pre deti od 6 rokov

Pre školákov sú v ponuke hry zameriavajúce sa na podporu a precvičovanie zručností získaných v škole. Tieto sady sa potom zameriavajú na sčítanie a odčítanie, násobilku aj angličtinu. Napríklad v sade Sčítanie a odčítanie, ktorá obsahuje celkom 320 príkladov na 16 výmenných listoch, si deti osvojujú a následne precvičujú základné matematické operácie do 20. Princíp hry je založený na tom, že si dieťa zvolí vybraný príklad a priradí k nemu výsledok zo spodnej časti listu. Pokiaľ je výsledok správny, rozsvieti sa zelené svetlo.


 

Stavebnica Voltík = Elektronická stavebnica

Je vaše dieťa hĺbavé a rado experimentuje? Hľadáte elektrostavebnice pre chlapcov aj dievčatá? Z našich originálnych elektronických hračiek Voltík si určite vyberiete. Stavebnica Voltík má tri úrovne obtiažnosti, a to v rozsahu nielen pre deti od 6 a od 10 rokov, ale aj pre zvedavých tínedžerov. V okamihu, keď dieťa prenikne do princípu stavebnice, môže si samostatne zostavovať predpripravené elektronické modely. Autor a výrobca poskytuje doživotnú záruku. Experimentujte a s výmenou poškodených súčiastok si nerobte starosti!

Stavebnica Voltík I umožňuje zostaviť podľa jednoduchých návodov najmenej 35 elektronických modelov (bez spájkovania) s farebnými svetielkami a tónovým bzučiakom. V hre sa iba mechanicky prepájajú jednotlivé prvky na pracovnej doske podľa priloženého návodu. Nevyžaduje žiadne znalosti elektroniky. Modely majú rôznu obtiažnosť zostavenia, od najjednoduchších, napríklad svetelný a zvončekový obvod, rôzne húkačky, až po merač vlhkosti, vysielač a prijímač Morseovej abecedy, elektronický klavírok či telegraf. Stavebnica je vhodná už aj pre šesťročné deti.

Stavebnica Voltík III je vhodná od 12 rokov. Obsahuje logické integrované obvody, čítač, pamäť SRAM a všetko potrebné na zostavenie 50 digitálnych modelov bez spájkovania.

 




Späť na výpis článkov
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

21.03.

Skúsili sme: 3 postupy zdobenia veľkonočných vajíčok s deťmi

Veľká noc sa blíži! Chystáte sa tento rok zdobiť vajíčka s deťmi? Ukážeme vám 3 techniky, ktoré možno ešte nepoznáte.

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

MenuX

InformaceX