Vianočné maľovanie na kamienky

Maľovanie na kamienky sa stalo veľmi obľúbenou činnosťou pre celú rodinu. Deti skvele zabavíte, a to aj tie najmenšie. Pri tvorení si potom hravou formou rozvíjajú jemnú motoriku, koncentráciu a majú radosť z hotového výrobku. Maľované kamienky použite ako dekoráciu, dajte ich do kvetináča, pohára, košíčka alebo použite ako ťažítko. Pokiaľ zvolíte zimný alebo vianočný štýl zdobenia, vytvoríte si vianočné dekorácie a zútulníte si domov aj v tomto období. Deti môžu vyrobiť darčeky pre svojich najbližších a prekvapiť napríklad babičku krásnym originálnym vianočným darčekom. Maľovanie na kamienky, prípadne kreslenie na kamienky je skvelá relaxácia aj pre dospelých.

Malování na kamínky

Pusťme sa do toho. Poradíme, ako a čím začať a kde zoženiete všetko potrebné a pridáme pár tipov.

Ako na to, aby maľovanie kamienkov malo úspech? Je dôležité nájsť si pekné kamienky na maľovanie a rozmyslieť si, čo bude chcieť maľovať. Pri kameňoch hrá rolu veľkosť, tvar, štruktúra povrchu a ich farebnosť. Na hladké sa nanáša farba oveľa ľahšie. Odporúčame začať maľovať na väčšie kamene. Na väčšej ploche sa bude lepšie tvoriť, a až Vy alebo Vaše deti získate viac zručnosti a skúseností, ako sa s farbami či fixami pracuje, môžete prejsť aj k menším kamienkom. Očistite si a umyte kamienok a môžete začať. Čím na kamienky maľovať? V našom eshope ponúkame veľké množstvo výtvarných potrieb, ktorými je možné kamienky ozdobiť. Pri každom výrobku je bližší popis, ako ho použiť a využiť.

Pre samotné maľovanie odporúčame akrylové farby na kamene (klasické, s perleťovým leskom, pastelové) alebo akrylové fixky. Pokiaľ by ste chceli rýchlo zafarbiť celý kamienok jednoliatym podkladom, použite akrylový sprej. Pri akrylových farbách sledujte ich kryciu silu, stupeň krytia býva pri jednotlivých výrobkoch veľmi odlišný. Deťom môžu na začiatok dobre poslúžiť aj vodou riediteľné tempery (tie však nie sú odolné proti zmytiu). Pokiaľ chcete mať kamienky vonku, hotový obrázok stabilizujte fixačným akrylovým lakom. Na prácu si pripravte aj menšiu sadu kvalitných štetcov, téglik na vodu a malú paletu na farby (najlepšie plastovú).

Barvy na malování na kamínky

Maľovanie štetcom môžeme tiež kombinovať s kreslením fixkou. Na dekorovanie je možné využiť fixky na kamene a permanentné popisovače (Sharpie, Centropen Decor pen a ďalšie) a zafixovať napríklad disperzným bezfarebným lakom.
Experimentujte s nalepovacími očkami, sklíčkami, flitrami, mašličkou alebo čipkou. Môžete na kamene napísať citát alebo prianie. S ozdobenými kamienkami je možné ďalej pracovať. Pripevnite ich treba na drevo, dozdobte a vyrobte obrázok, vešiačik alebo dekoratívnu tabuľku.

Ak si sami netrúfnete na maľovanie kamienkov alebo pracujete s malými deťmi, je potom vhodná sada na maľovanie kamienkov, ktorá ponúka alternatívu na kreslenie na kamienky. Jedná sa o kamienky na maľovanie a samolepky vďaka ktorým vytvoríte pohádkový alebo vianočný príbeh. Ten si potom s deťmi môžete podľa obrázkov rozprávať a deti ho môžu sami podľa rozprávania skladať. Učte deti baviť sa kreatívne a užite si spolu veľa zábavy a odmeňte sa originálnym výrobkom.




Späť na výpis článkov
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

21.03.

Skúsili sme: 3 postupy zdobenia veľkonočných vajíčok s deťmi

Veľká noc sa blíži! Chystáte sa tento rok zdobiť vajíčka s deťmi? Ukážeme vám 3 techniky, ktoré možno ešte nepoznáte.

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

MenuX

InformaceX