ALBI Kvído - Stavebnica Playstix

Predstavujeme vám stavebnice Playstix z edície Kvído firmy Albi. Špeciálne dieliky stavebnice dovoľujú deťom stavať jednoduché trojrozmerné modely, postupovať podľa priloženého plánika alebo si kreatívne vytvárať neobvyklé konštrukcie a objekty. Návody k stavbe priloženej výrobcom sú podľa druhu stavebnice, a tak je možné si vyrobiť domček, zrub, rôzne dopravné vozidlá, lietadlo alebo lunochod.



Detská stavebnica je k dostaniu v niekoľkých variantoch av dvoch rôznych veľkostiach. Väčší má zhruba 150 dielikov, menší potom 26 (vrátane špeciálnych dielov, vďaka ktorým ide zostaviť napríklad nakladač alebo lietadlo). Sady sú vzájomne kombinovateľné a pri väčšom počte dielikov sa dajú budovať rozsiahlejšie objekty.
Sú v 7 veľkostiach, tie sú farebne rozlíšené podľa svojej dĺžky. Je teda veľmi ľahké sa v nich zorientovať. Jedinečnosť tvarov jednotlivých dielikov umožňuje dva spôsoby, ako so stavebnicou pracovať. Je možné diely iba na seba pokladať, avšak nedržia spojené spolu. Druhý spôsob je taký, kedy sa daný kúsok jemnou silou pritlačí a akoby zacvakne do druhého dielika. Tým sa vytvorí spoj – zámok. Konštrukcia tak bude držať pevne pohromade a nerozpadne sa. Špeciálny tvar stavebných dielov umožňuje toto pevné krížové spojenie a vďaka tomu sa môžu deti so zostavenými modelmi hrať.



Stavebnica pre chlapcov aj pre dievčatá pomáha rozvíjať jemnú motoriku, sústredenosť, priestorovú predstavivosť, plánovanie a logické uvažovanie. Odporúčaný vek je od 5 do 10 rokov. Jednoduchšie stavby sú schopné stavať mladšie deti, avšak pri viacerých dielcoch je potrebné, aby bol staviteľ skúsenejší alebo bola dopomoc dospelého. Pokiaľ sa pustíte do zložitejšej výstavby bez plánku, zabavia sa aj rodičia, ktorí musia zapojiť svoju predstavivosť, kreativitu a trpezlivosť.
 




Späť na výpis článkov
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

21.03.

Skúsili sme: 3 postupy zdobenia veľkonočných vajíčok s deťmi

Veľká noc sa blíži! Chystáte sa tento rok zdobiť vajíčka s deťmi? Ukážeme vám 3 techniky, ktoré možno ešte nepoznáte.

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

MenuX

InformaceX