Školské tašky Oxybag recenzia 2023

Výrobe ergonomických školských tašiek Oxybag sa venuje výrobca už niekoľko rokov. Neustále pracuje na vylepšení chrbtového systému, tvare ramenných popruhov a počúva zákazníkov. Úžasné motívy pre dievčatá a pre chlapcov zaujmú každého školáka. Článok sme pojali ako Oxybag recenziu modelov pre 1. stupeň ZŠ - Premium, Premium Light a batohov OXY Go, Scooler a tohtoročné novinky OXY NEXT.

 
Prečo vybrať značku Oxybag?
 
  • Česká značka (výroba textilných vecí Čína; kartónový tovar (dosky a kufríky), bloky a obaly sa vyrábajú v Česku, Tritan fľaše v EÚ),
  • pre tento rok 2023 došlo u aktoviek Premium a Premium Light k zúženiu ramenných popruhov a deťom tieto aktovky sedia lepšie ako v minulých kolekciách.
  • u modelov Premium a Premium Light došlo k predĺženiu hrudného pásika
  • licencované postavičky a motívy z filmov Ľadové kráľovstvo, Spiderman alebo Jurský svet
  • certifikácia modelov Premium a Premium Light v ITC Zlín,


Čo odporúčame pri výbere zohľadniť?
 
  • Aj u tohtoročnej kolekcii Premium Light zostáva bohužiaľ nestabilita prázdnej aktovky do školy. Pri otvorenej klope prepadáva, ale pri poriadnom zaťažení je už stabilná.
  • Model Premium má pomerne vysokú klopu, čo menším deťom môže ubrať komfortnú zónu okolo krku.
  • Hrudný popruh u aktoviek Premium Light je aj napriek predĺženiu kratší a nemusí tak niektorým deťom stačiť.
TIPY!
  • Ako darček tento rok opäť dostanete k novým modelom školských aktoviek praktický ľahký plastový box na zošity A4. K batohom Oxy Go, Next a Scooler dávame kľúčenku.
  • Inovované peračníky pre prváčikov lepšie držia  tvar, majú nový tvrdší korpus, vo vnútri nájdete gumu, pravítko 15cm aj malé strúhatko, rozvrh hodín a malú násobilku.
  • K vybraným motívom ponúkame 3dielne, 5dielne alebo 9dielne sety.
  • Deti potešia 3D prívesky v motíve aktovky.
  • NOVINKA:
    • Nový model batohu Oxy Next sedí skôr ramenatejším deťom.


Základné porovnanie modelov Premium Light a Premium

Premium Light je ľahší a kompaktnejší ako Premium a sedí lépe na chrbte. Odporúčame ho stredne vysokým deťom. Model Premium je pre vyššie deti. Premium má oddelené vrecko na desiatový box, Light má predné hlboké vrecko ako súčasť hlavnej komory. Vnútorné usporiadanie oboch typov je rovnaké. Bočné vrecká u modelu Premium Light sú na zips u Premium nájdete sieťované vrecko s gumičkou. Oba typy majú oproti kolekcii 2022 užšie ramenné popruhy, takže sedia nielen ramenatým prvákom.

________________________________________________________________________________________________________________

Chcete vedieť, ktoré sú najlepšie najlepšie školské tašky pre prvákov? V ich veľkej recenzii môžete nájsť porovnanie Oxybagu s ďalšími značkami. Nájdete tu naše subjektívne hodnotenie ergonómie, teda toho, ako sedí deťom na chrbte, ale aj porovnanie porovnanie cien, hmotnosti, prítomnosti hrudných popruhov a ďalšie. Ročne si ich u nás na predajni zakúpi 1300 detí. Vidíme ako čo sedí! Obdobnú recenziu batohov s porovnaním modelov pre 2. stupeň nájdete tiež v našej poradni.
________________________________________________________________________________________________________________

Nové motívy modelu Premium pre prváčikov

Výška: 39 cm (merané aj s klopou), šírka: 31 cm, hĺbka: 18 cm, hmotnosť: 1100 g, objem: 28 l
Samotný strih je do tvaru písmena A - je preto objemnejší. Samotná chrbtová časť meria 34,5 cm, má však nižšie dno a naopak vyššiu klopu. Bude sedieť skôr väčším prváčikom. Výškovo nastaviteľný hrudný pásik je na koľajničke, nevychádza z dráhy, ale môže byť niektorým deťom krátky. Výhodou je desiatové vrecko oddelené od hlavnej komory, ktoré má vo vnútri termoizolačnú vrstvu. Modely ponúkame samostatne alebo v cenovo výhodných 3dielnych, 5dielnych alebo 9dielnych setoch.
školská aktovka Oxybag Premium kolekcia 2023

 


Nové motívy modelu Oxybag Premium Light pre prváčikov

Výška: 38 cm (merané aj s klopou), šírka: 31 cm, hĺbka: 18 cm, hmotnosť: 900 g, objem: 27 l
Aktovka Premium Light je ľahšia a  vhodná pre deti od 120 cm. Má našité ramenné popruhy nižšie od hornej klopy a vďaka doťahovacím pásikom sa model dobre nastavuje aj menším deťom. Chrbtová časť meria 35 cm. Vrecká na fľašu na pitie sú na zips, vďaka suchému zipsu v spodnej časti zväčšia objem. Zmestí sa do nich aj širšia fľaša s objemom 0,5 l, je ale potrebné počítať s horším prístupom, kvôli umiestneniu zipsu uprostred vrecka. Súčasťou je aj nastaviteľný hrudný pásik na pracku. Hrudný pásik aj napriek predĺženiu nemusí niektorým deťom stačiť. Priestranné vrecko na desiatu alebo peračník je našité priamo na hlavnej komore, veľké desiatové boxy nie sú vhodné - klopa sa potom horšie zatvára. Tieto ergonomické školské tašky ponúkame samostatne alebo v 3dielnych setoch s peračníkom do školy a vakom, prípadne v 5dielnych alebo  9dielnych školských setoch pre prvákov.

školská taška Oxybag Premium Light 2023

Nové motívy Oxy GO pre prváčikov

Výška: 39 cm, šírka: 28 cm, hĺbka: 18,5 cm, hmotnosť: 950 g, objem: 22 l
Oxy Go je vhodný pre vyšších prvákov (od 128 cm), ktorí dajú prednosť školskému ruksaku pred aktovkou. Pevné dno zaistí dostatočnú stabilitu, ukladanie a vyťahovanie vecí bude jednoduchšie. Na prvý pohľad zaujme dizajnovými motívmi.

školský batoh Oxy GO 2023


NOVINKA! Oxy NEXT pre tretiakov

Výška: 42 cm, šírka: 31 cm, hĺbka: 16 cm, hmotnosť: 800 g, objem: 20 l
Tohtoročná novinka pre tretiu až piatu triedu. Sú určené skôr pre ramennatejší deti. Mamičky ocenia pracku na kľúče alebo čip a veľké množstvo reflexných prvkov zo všetkých strán. Dievčenský batoh Rainbow má na prednom vrecku obrázok na suchý zips, ktorý je možné vymeniť. Ide o jednoduchú variantu, ktorá má často rozličné umiestenie ramenných popruhov.
školská taška Oxy NEXT 2023


Nové motívy Oxy SCOOLER

Výška: 45 cm, šírka: 30 cm, hĺbka: 16 cm, hmotnosť: 910 g, objem: 23 l
Tento model ponúka Oxybag už niekoľko rokov. V roku 2023 vylepšili tvarovanie ramenných popruhov. Je vhodný pre deti od cca 140 cm.

školský batoh OXY Scooler 2023

Späť na výpis noviniek
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

21.03.

Skúsili sme: 3 postupy zdobenia veľkonočných vajíčok s deťmi

Veľká noc sa blíži! Chystáte sa tento rok zdobiť vajíčka s deťmi? Ukážeme vám 3 techniky, ktoré možno ešte nepoznáte.

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

MenuX

InformaceX