Maďarská Arsuna a jej vyladená kolekcia 2019

Značka Ars Una, ktorej história siaha až do roku 1990, sa pred 14 rokmi rozhodla začať vyrábať vlastné školské potreby. A urobila správne rozhodnutie. Tým, že si dokázala udržať kontrolu nad celým výrobným procesom od návrhu, výberu materiálov až po vlastné ušitie, kvalita produkcie zostala vždy stabilná bez výkyvov a kontrmelcov. Postupne rozširovali sortiment od školských aktoviek a školských tašiek až po vrecká, peračníky, púzdra, desiatové boxy, EKO fľaše bez BPA a ďalšie doplnky.

V súčasnej dobe je distribútorom medzinárodných licencií FC Barcelona, ​​Real Madrid, Manchester United, Brasil, Lamborghini, FTC a Hello Kitty. Okrem medzinárodného dizajnu ale vymýšľa vlastné návrhy. Členmi grafického tímu sú mladé maďarské talenty s mnohými nápadmi a nekonečnou inšpiráciou. Školské aktovky, batohy či EKO fľaše dokáže preto jednoznačne identifikovať naozaj každý. Sú úplne odlišné od ostatných, majú milé motívy a ladiacu farebnosť.

Všetky školské aktovky a batohy pre 1. stupeň spĺňajú štandardné požiadavky na správnu ergonómiu chrbta s polstrovanými ramennými popruhmi, bezpečnostné prvky do mestskej premávky, majú dno z pevného materiálu umožňujúce dokonalú stabilitu a vodoodpudivú impregnáciu. Na aktovku môžete vyliať aj džbán s vodou a obsah zostane suchý. Väčšina aktoviek má aj výškovo nastaviteľné ramenné popruhy. Jedinou nevýhodou, s ktorou sme sa stretávali pri predaji v minulých rokoch, bolo to, že školské aktovky neboli vhodné pre drobnejších prváčikov. Malí žiaci teda museli počkať predsa len do 2. triedy, aby mohli nasadiť na chrbát Ars Unu. Nové modely 2019 sú však tvarovo kompaktnejšie a užšie, takže sú vhodné aj pre štíhlejšie postavy s malými ramenami.

Školské aktovky 1. - 4. trieda
NOVINKA 2019 pre dievčatá modely Slofy leňochod, Best friends, Cute and Wild, Kimmi
Váha: 1,48 kg, Fidlock a chladiace vrecko na desiatu
Modely vhodné aj pre drobnejšie deti od výšky 116 cm

Páči sa nám variabilita bočných vreciek. Jedna strana aktovky má vrecko so zapínaním na zips a je vhodná na prezúvky a púzdro a druhé vrecko je roztiahnuteľné na gumu určená na fľašu s pitím. Tieto modely majú obľúbené magnetické zapínanie Fidlock, hrudný pás na koľajničke pre lepšie usadenie aktovky na chrbte detí a oddelené predné vrecko s tepluvzdornou fóliou na uloženie desiatového boxu. Aktovka má aj originálne mäkké a dostatočne veľké ucho na prenášanie.

NOVÉ VZORY 2019 pre chlapcov modely Omega city, Great city a Geek
Váha: 1,2 kg, nastavenie výšky chrbta
Model vhodný pre deti od 116 cm

Originálny dizajn a tvar pre chlapcov z kuchyne Ars Ursuny chcú naozaj všetci! Nový model má opäť štvorbodový systém správneho usadenia aktovky na chrbte - výškovo nastaviteľné ramenné popruhy, nastaviteľný hrudný pás aj doťahovacie pásky ramenných popruhov na horných popruhoch aktovky a klasické nastavenie dĺžky popruhov. Zámok s odrazkou môže aj svietiť.



Modely Kone Stars a My horse, Ghost squadron a Cybron
Váha: iba 1 kg, Cybron 1,1 kg
Model vhodný pre deti od 125 cm

Odľahčená aktovka s plastovým dnom a s originálnym zapínaním so svetlom má veľmi priestranné bočné vrecká na zips. Nechýbajú doťahovacie pásky a výškovo nastaviteľné ramenné popruhy. Luxusný model Cybron má bočné vrecká na suchý zips.



Bestseller v nových vzoroch 2019
Váha: len 1,1 kg, Magnetic Lock
Model vhodný od 125 cm

Odľahčená školská aktovka so strihom fungujúcim už niekoľko rokov je v nových vzoroch a má stále všetko "naj" kvalitných aktoviek. Konštruktéri nezabudli na dokonalý magnetický zámok s odrazkou so systémom Magnetic Lock, ktorý deti otvoria a zatvoria jednou rukou a ktorý sa zatvára jednoduchým priblížením k zámku, výškovo nastaviteľné ramenné popruhy s doťahovacími páskami. Na bokoch sú originálne vrecká na suchý zips.


 

Model Motýľ pre dievčatá
Váha: púhych 1,12 kg, nastavenie výšky chrbta, trblietavé kamienky
Model vhodný pre deti od 116 cm

Táto aktovka má zatváranie s magnetickým zámkom, ktorý sa otvorí ľahkým potiahnutím úchytu smerom nadol, ďalej výškovo nastaviteľné ramenné poruhy, vďaka čomu aktovka rastie s dieťaťom, nastaviteľný hrudný pásik a tiež doťahovacie pásky v hornej časti ramenných popruhov. To všetko slúži na to, aby aktovka dokonale sedela na chrbte

Školské batohy pre 3. - 5. triedu alebo vysokých prváčikov
Váha: len 970 g, nové vzory i strihy
Model vhodný od výšky 130 cm

Ideálny ľahký model pre deti, ktoré odmietajú aktovku a pre rodičov, ktorí hľadajú ekonomickejšiu variantu, ale nechcú sa vzdať podstatných výhod školskej aktovky a kvality prevedenia. Batoh je stabilný ako aktovka vďaka pevnému dnu a celkove pevnejšej konštrukcie. Dno je tiež vodeodolné, čo je pre menšie deti dôležité. Dve komory na zips zaistia dostatočný priestor pre školské potreby a tretie predné vrecko na zips slúži pre desiatový box či drobnosti. Nechýbajú ani horné doťahovacie pásky u ramenných popruhov.


 

Školské batohy pre 2. stupeň a študentov
Váha: 0,7 kg - 0,98 kg, praktické vychytávky pre študentov, variabilita nových aj osvedčených vzorov
Modely vhodné od 140 cm

Školské batohy sú opatrené všetkým, čo menší i väčší teenageri nutne potrebujú. Všetky modely majú v hlavnej komore polstrovanú priehradku na elektroniku, napr. notebook či tablet a hrudný pás s prackou, ktorý sa dá oddeliť. V menšej komore je prehľadný organizér na mobil, peňaženku, chip, slúchadlá, menšie modely majú plastovú karabínku pre kľúče. Menšie modely majú tiež v hlavnej komore všité dve polstrované bočnice na suchý zips. Tieto výstuhy celý batoh ešte viac spevňujú a spoločne s pevným dnom sa starajú o to, aby batoh neprepadával a bol samostatne stojaci. Veľmi praktické sú aj zipsy s očkami pre lepšiu manipuláciu. Väčšie batohy pre študentov majú navyše napr. fleecovou priehradku pre bezpečné uloženie okuliarov.


Späť na výpis noviniek
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

30.10.

Detské obliečky - čo je dobré vedieť

Vedeli ste, že mikroplyš môže byť aj bavlnený? Nové materiály a ich prehľad.

MenuX

InformaceX