LEGO školské tašky pre prvákov v novej kolekcii 2021

Školské tašky LEGO predávame už niekoľko rokov. Batohy sú populárne hlavne u chlapcov vďaka licenčným motívom LEGO Ninjago alebo CITY, dievčatá majú v obľube LEGO Friends. Pokiaľ si deti vyberú túto populárnu značku, rodičia už ťažko zmenia ich názor a musia vybrať vhodný model.

Práve pre nich sme pripravili aktuálny prehľad školských modelov. Niektoré typy, i keď ich výrobca uvádza ako školské, sme preradili do kategórie volľnočasových tašiek kvôli vnútornému usporiadaniu, prípadne i ergonómii, vhodné skôr na nepravidelné nosenie.
Máme v ponuke tiež veľa školských potrieb v rovnakých designoch, ako sáčky na prezúvky, púzdra, peračníky, desiatové boxy či fľaše na pitie s obľúbenými značkovými motívmi.

 

Prečo vybrať túto značku?
 
  • Najpopulárnejšia značka, ktorú deti milujú,
  • školské tašky sú ľahké a ľahko sa udržujú,
  • praktické vnútorné členenie školských variant,
  • cenovo výhodné sety s originálnymi doplnkami.

Čo doporučujeme pri výbere zohľadniť?
 
  • Počítajte, že platíte predovšetkým za celosvetovo známu značku, všetky modely nemajú vychytanú ergonómiu chrbta a môžu sedieť len určitým postavám. Z našich skúseností z predajne majú staršie modely skôr priemernú ergonómiu chrbta, ale máme v ponuke i nové modely 2021, které nás naopak príjemne prekvapili.
TIPY!
  • Ako darček rozdávame k vybraným modelom originálny desiatový box iconic od rovnakej značky.
  • NOVINKY:
    • nové modely Nielsen, Petersen Hansen s nastaviteľným chrbtovým systémom, ktoré nás príjemne prekvapili nielen svojou ergonómiou a skvelými doplnkami vrátane bederného pásu, a sú naviac vyrobené z recyklovaných PET fliaš.
 
  



NOVINKA
 Model Nielsen pre prváčikov

Výška: 38 cm, šírka: 29 cm, hĺbka: 28 cm, hmotnosť: 1200 g

Podľa našich prvých skúseností z predajne deťom veľmi dobre sedí, a to aj tým drobnejším. Jedná sa o školský batoh aktovkového typu s pevným dnom, mäkkou konštrukciou a s jednou hlavnou komorou na zips, v klope má vrecko na zips. Disponuje posuvným chrbtovým systémom - rastie s dieťaťom, ergonomicky tvarovanými ramennými popruhmi s hrudným pásom na koľajničke a doťahovacími páskami. Má tiež magnetickú sponu a polstrovaný odnímateľný bedrový pás.

Strihom sa podobá modelu Ergobag Prime. Má však bočné vrecká (na rozdiel od Ergobagu, ktorý má miesto na fľašu vnútri tašky), ktoré sú rôzne veľké - jedna je otvorená a druhá na zips. Dávajte preto pozor na ich vyváženie pri naplnení. Jedna má aj odvodňovací otvor, ktorý oceníte pri vyliatí fľaše s pitím.

Výrobca uvádza výšku 40 cm, ale v reále je výška 38 cm, horné vrecko na klope pri naplnení bude potom navyšovať celkovú výšku, ale neohrozí zónu pre voľný pohyb krku dieťaťa.



 

NOVINKA Model Petersen pre prváčikov

Výška: 38 cm, šírka: 25 cm, hĺbka: 27 cm, hmotnosť: 1070 g

Jedná sa o jednoduchší model oproti modelu Nielsen s typickou ikonickou kockou na prednom vrecku, má menší objem, dno len vystužené a je ľahší. Zachováva si však rovnaké prevedenie ergonómie vrátane posuvného chrbtového systému, bedrového pásu a všetkých ostatných doplnkov, vďaka ktorým lepšie priľne k chrbtu dieťaťa. Má dve komory na zips, z toho polstrované malé vrecko je priamo pri chrbte, určené na menší notebook, pre prváčikov skôr len na tablet.



 

NOVINKA Model Hansen pre prváčikov

Výška: 38 cm, šírka: 25 cm, hĺbka: 27 cm, hmotnosť: 1270 g

Opäť jednoduchší a lacnejší model ako Nielsen, ergonomická konštrukcia, posuvný chrbtový systém a doplnky rovnaké ako má Nielsen a Petersen, hlavná komora i druhá malá polstrovaná u chrbta sú na zips, dno opäť len vystužené rovnako ako má Petersen.
 

Porovnanie školských aktoviek Easy, Optimo a Maxi

Všetky majú pevné dno a sú extrémne ľahké.

Model Easy: výška: 40 cm, šírka: 30 cm, hĺbka: 21 cm, hmotnosť: 790 g - klasický pevný model
Model Optimo: výška: 40 cm, šírka: 28 cm, hĺbka: 22 cm, hmotnosť: 750 g - mäkká konštrukcia s pevným dnom a chrbtom
Model Maxi: výška: 42 cm, šírka: 28 cm, hĺbka: 24 cm, hmotnosť: 830 g - mäkká konštrukcia s pevným dnom a chrbtom
 


Všeobecne sú tieto LEGO aktovky vhodné pre väčšie deti na rozdiel od noviniek vyššie, model Maxi je len pre vysokých prváčikov, prípadne až pre deti od 2. triedy. Profitujú hlavne z populárnych licenčných motívov, pričom najviac sa predáva model Easy. K modelom Optimo a Maxi môžete priamo pripnúť originálny guľatý vak na prezúvky, ktorý ponúkame v sete.



Späť na výpis noviniek
Ako správne vybrať školskú tašku? Prečítajte si nášho sprievodcu.

Licencované produkty

Aktuálne

21.03.

Skúsili sme: 3 postupy zdobenia veľkonočných vajíčok s deťmi

Veľká noc sa blíži! Chystáte sa tento rok zdobiť vajíčka s deťmi? Ukážeme vám 3 techniky, ktoré možno ešte nepoznáte.

16.02.

Reflexné samolepky, prvky, prívesky a blikačky!

Aby boli vidieť! A to nielen menšie deti, ktoré chodia len s doprovodom, ale aj tie staršie! Tipy na reflexné prvky a iné.

05.12.

Vianočné tvorenie s deťmi

Vyrábate radi? Návody na stromček pre väčšie alebo anjelika pre tie malé. Spríjemnite si čakanie na Ježiška a darčeky.

22.11.

Ako vyrobiť adventný kalendár pre deti?

Vianočné tvorenie s deťmi môže zahŕňať aj ozdobu sáčkov na výrobu adventného kalendára. Ako na to?

MenuX

InformaceX